Gruzínská kuchyně - vše o jídle a pití v Gruzii | CK Mundo
Místní kuchyně vstřebala vlivy turecké, íránské i ruské kuchyně. Přestože Gruzie nemá velkou rozlohu, kuchyně se významně liší region od regionu, i když základní rysy jsou společné.
Turecká kuchyně není jen o kebabu. Jaké další dobroty Turecko...
Když se řekne typicky turecké jídlo, mnohým se pravděpodobně vybaví oblíbený kebab. Jenže to není zdaleka všechno. Turecká kuchyně je jednou z nejrozmanitějších na světě, tak se o ní pojďte dozvědět víc.
typická turecká kuchyně
Turecká kuchyně je z velké části dědictvím osmanské kuchyně, která je typická splynutím a zdokonalením kuchyní Střední Asie, Středního Východu a Balkánu. Současná turecká kuchyně je výsledkem mísení .
pečivo | turecká kuchyně
Velmi důležitou složkou maďarské kuchyně je paprika sladká i ostrá a také smetana, která jídla zjemňuje.
Rozmanitá turecká kuchyně - - Outdoor Generation
Turecká kuchyně má pro gurmány připraveno velké množství překvapení. Turci přikládají jídlu daleko větší význam než Češi a atmosféra společného jídla je proto jedinečná. Stále je ovlivňuje slavná historie a poloha na křižovatce mnoha kultur...
Recepty z turecké kuchyně |
Tipy na slané i sladké pohoštění! Recepty turecké kuchyně jsou vyhlášené svojí vynikající chutí. Na některých jídlech si můžete pochutnávat už za 20 minut.
Balkánská kuchyně – Wikipedie
Balkánská kuchyně se vzájemně ovlivňovala s kuchyní italskou, tureckou, maďarskou a rakouskou. Tato kuchyně se liší ve vnitrozemí, kde je spíše chudá, a na pobřeží, kde je bohatá.
Turecká kuchyně – Wikipedie
Turecká kuchyně má dlouhou historii a vývoj, který sahá až k nomádským zvykům původních turkických národů s indickými, perskými a arabskými vlivy.
Turecká kuchyně: charakteristika a hlavní jídla
Turecko je jedním z těch zvláštních národů , které se rozkládají na různých kontinentech , a to nejen geograficky, ale také historicky, kulturně a samo o sobě gastronomicky. V Turecku najdeme evropské postavy , zejména východní Evropu, ale...
Turecká kuchyně - jídlo a pití v Turecku | CK Mundo
Základním pokrmem turecké kuchyně je pečené či grilované maso čili kebab. U nás ve střední Evropě se název kebab (či řecky gyros) používá jen pro jeden speciální druh kebabů, maso napíchnuté na tyč a otáčené ve svislé poloze před grilem.